“SponsorKliks,
Banner
Banner
Banner
Banner
SV De Blinkert - G-team
GOUD voor Blinkert G-handballers! PDF Afdrukken E-mail

Goud voor Blinkert G-handballersDe G-handballers van SV De Blinkert hebben goud behaald op de Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Friesland!

De Special Olympics is ontstaan rond 1960 in de Verenigde Staten. Eunice Kennedy Shriver, zus van de Amerikaanse president John F. Kennedy, zag hoe oneerlijk mensen met een verstandelijke beperking werden behandeld. Zij is vervolgens in actie gekomen en begonnen met het organiseren van speciale zomerkampen die een groot succes werden. In 1968 zijn de huidige Special Olympics ontstaan. Op dit moment is een wereldwijde organisatie ontstaan waarbij meer dan 180 landen zijn aangesloten.

Op 13, 14 en 15 juni kwamen circa 2.000 sporters in Friesland bijeen begeleid door circa 650 coaches. In de speelsteden Heerenveen en Sneek gingen zij een sportieve strijd met elkaar aan om de hoogste eer, het winnen van goud, zilver en brons.

De talentvolle handballers van De Blinkert poseren hiernaast trots met hun gouden plak om de nek. Meer foto's vind je hier of door op de foto te klikken. Facebook gebruikers kunnen ook hier terecht.

 
New sounds for Special Olympics athlete from Haarlem PDF Afdrukken E-mail

Marian hoort!

It is amazing that Marian was able to participate with the team like she did. A second hearing test in The Netherlands showed a severe hearing loss on both ears.

"You could tell that the hearing aids let Marian hear much more than ever before’, says hearing care professional Erik Lodewijk. "I have tested her hearing and fitted her with hearing aids. It is standard procedure to test the hearing aids over a period of time. This went all really well. I would love to have more clients like Marian."

Optimum input is important for these people
It might seem odd that a severe hearing loss could go unnoticed for so long. But it can be explained. People with a intellectual disability may not recognize that they hear less, so  the communication difficulties may be assumed to be caused by other issues and  and not identified. Lodewijk: "Especially for these people, proper hearing is very important; the better input they get, the higher their achievements will be."

Can you turn the TV down?
Marian is really pleased with her hearing aids. When asked if her family recognizes any changes in her hearing, she tells that she noticed changes for herself. She observed that the volume of the TV was quite loud when her mother watches it. At work too she turns the volume of her hearing aids down a bit because noises are sometimes too loud. Her coach Ellen Schaap observes a huge improvement: "Marian is much more coachable because she hears more. We can save our voices now during tournaments. When Marian needs to change positions we can call her at a normal level."

For the next five years, the Hear the World Foundation assures that Marian’s hearing aids will be checked. Marian and Ellen are satisfied: "We want to thank Phonak for giving Marian her hearing aids and Erik Lodewijk of Hoorbegrip Haarlemmermeer for his time, energy and patience."

Until today, numerous athletes have been fitted with hearing aids thanks to the Hear the World Foundation.

Bron: Hear the World Foundation

 
Brons Special Olympics: Handballers De Blinkert gehuldigd PDF Afdrukken E-mail

HAARLEM - Het was woensdag 20 juli groot feest op het Ruud van der Geest Sportpark in Haarlem-Noord. Vier spelers van de Haarlemse handbalclub De Blinkert kregen van hun club een huldiging wegens het behalen van de derde plaats op de Special Olympics. De spelers kwamen met de door hun verdiende bronzen medaille om de nek de versierde sportkantine binnen.

Luid applaus kregen de spelers van de inmiddels verzamelde familie, vrienden, club- en teamleden. Het welkomstwoord door Karina de Jong van De Blinkert straalde gelijk met de eerste zin warmte en lof over de geweldige prestatie. "Jullie hebben een bronzen medaille, maar voor ons zijn jullie goud".

Met champagne, bloemen en een "gouden plak" van de club brak het feest los. Verhalen genoeg om op te halen en te delen. Tot slot was er door de vier spelers de overhandiging van een uit Athene mee genomen souvenir. Al hun teamgenoten kregen een prachtige (drink)beker van de Special Olympics. Omdat het allemaal niet van zelf ging werden ook de trainer Nina Huls en coach Ellen Schaap van een geweldige en kleurrijke bos bloemen voorzien.

De vier spelers, Rob, Franco, Annemiek en Marian van het G-handbalteam van De Blinkert vormden samen met acht spelers van KSV uit Heerhugowaard het NL handbalteam tijdens de Special Olympics World Summer Games in Athene.

De Special Olympics World Summer Games vonden van 24 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaatst. In totaal namen ruim 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit 182 landen deel aan 's werelds grootste sportevenement in 2011, inclusief 87 sporters uit Nederland die daar gingen strijden om de gouden medailles in 12 takken van sport.

Bron: Ad Schaap

 
Olympische G-handballers in het zonnetje PDF Afdrukken E-mail

Olympische G-handballers in het zonnetjeZoals jullie wel weten zijn er 4 spelers van onze vereniging naar de World Summer Games in Athene geweest. Ze zijn vorige week weer teruggekomen en hebben met hun team de bronzen plak in hun poule weten te bemachtigen! Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom gaan we ze woensdag 20 juli om 20 uur in het zonnetje zetten in onze kantine, De Bruijnerie.

Een korte plechtigheid met een daverend applaus voor Rob, Marjan, Annemiek, Franco en uiteraard ook coach Ellen. De reis is niet geheel zonder blessures verlopen, want Franco heeft zijn schouder gebroken. Maar het gaat goed met hem en iedereen heeft een fantastische tijd gehad.

Wie wil kom en juich ze toe, schudt ze een hand, feliciteer ze of kom foto s kijken.

 
Op weg naar Athene! PDF Afdrukken E-mail

G-team op de tribune bij OranjeOver een paar maanden is het zover. Dan mogen vier spelers van ons G-team en een coach naar Athene voor de World Summer Games; De Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen is er al veel gebeurd. Kennismakingsweekend, trainingen, pas-sessies voor kleding enzovoort. Zaterdag 12 maart j.l. mochten we collecteren na de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Griekenland in Rotterdam. Dit was mogelijk gemaakt door het NHV en RSP. Dank je wel Henne van Es en Marleen Schuurman.

Met mooie oranje bodywarmers gesponsord door Totalsport (handbalshop.nl) hebben we een fuik gezet bij de uitgang van het complex. Iedereen moest ons passeren om naar buiten te gaan! Vanaf het begin bleek dat handbalminnend Nederland zeer begaan is met het G-handbal. Naast geld ophalen hebben we ook mooie gesprekken gehad met toeschouwers, spelers en coaches. Mogelijk zit er nog een wedstrijd in tussen het nationale herenteam en het nationaal G-team. Dat is ons in ieder geval belooft!!!

Nadat elk muntje en briefje was geteld stond de teller op €324,62!!!

Namens de spelers wil ik iedereen bedanken die een donatie heeft gedaan.

 
Kennismakingsweekend voor Annemiek, Franco, Marian en Rob PDF Afdrukken E-mail

Special Olympics World Summer GamesEind november is het kennismakingsweekend voor de Special Olympics World Summer Games in Athene. ’s Werelds grootste sportevenement in 2011. 87 sporters met een verstandelijk handicap ontmoeten voor het eerst de andere sporters van Team NL in voorbereiding op weg naar goud. Voor Annemiek, Franco, Marian en Rob van SV de Blinkert staat een spannend weekend voor de deur.

De zaterdagochtend zal beginnen met een kennismakingsspel en een empowerment training van ambassadeur Peter Faber. Hierna is er een ‘vraag maar raak’ sessie met ambassadeur Carl Verheijen, waarbij de sporters Carl het hemd van het lijf mogen vragen. ’s Middags is het tijd voor een warming-up dans speciaal voor Athene: de sirtaki! Dit belooft een groot spektakel te worden, gezien alle 87 sporters en 23 coaches hieraan meedoen. Op zondagochtend is het tijd om serieus te trainen. Bij het Sportcentrum TU Eindhoven gaan de sporters fanatiek trainen onder begeleiding van o.a. ambassadeur Nelli Cooman, skeelercoach Dick Nap en de handballers van BEVO.

Special Olympics World Summer Games
De Special Olympics World Summer Games vinden van 24 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaatst. In totaal zullen er ruim 7.500 sporters met een verstandelijke handicap uit 182 landen deelnemen aan ’s werelds grootste sportevenement in 2011, inclusief 87 sporters uit Nederland die daar gaan strijden om de gouden medailles in 12 takken van sport. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics
Special Olympics Nederland, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Fonds Gehandicaptensport, Rabobank en Sponsor Bingo Loterij. Daarnaast ondersteunt Ernst & Young als sponsor van Team NL het coachprogramma van Special Olympics.

Bron: Haarlems Weekblad

 
Knoop in je zakdoek PDF Afdrukken E-mail

Recreatiecentrum De Baan heeft onlangs meegedaan aan de opnames van Knoop in je zakdoek. Sterspeler van het allereerste uur Rob uit het G-team deed namens Haarlem mee aan Knoop-Spel. In Knoop-Spel nemen twee teams van verstandelijk beperkten, met teamcaptains Marit van Bohemen en Dolores Leeuwin, het tegen elkaar op met denk- en doe-opdrachten.

Het Haarlemse team streed tegen een team uit Wychen en de uitzending was op zondag 3 mei om 16.30 op Nederland 2.

Bekijk de volledige uitzending hier:

Lees hier het clubblad met het verslagje van Rob.

 
Brons hè?! PDF Afdrukken E-mail

Bronzen medaille voor AnnemiekTopsportster en G-handbalcoryfee Annemieke heeft, in de allerbeste Haarlemse traditie, een olympische schaatsmedaille weten te behalen op de Special Olympics Winter Games in Idaho (VS). Op de 222 meter wist zij een bronzen medaille te winnen!

De Blinkert is natuurlijk apetrots op deze prestatie!

 


©Frank Matla/RocketTheme/Joomla!/Opmerkingen en suggesties