Voor in de agenda: start nieuwe seizoen!

Onder voorbehoud van het verloop van de Coronapandemie zijn de volgende startdata bekend voor seizoen 2020/2021:
Veldseizoen (regulier): weekend van 5 en 6 september
Hoofdklasse (alleen zaal): weekend van 25 en 26 september
Zaalseizoen (regulier): weekend van 24 en 25 oktober


Jeugdtrainingen weer van start

Per woensdag 29 april gaan de jeugdtrainingen op het veld weer van start! Vanzelfsprekend flink aangepast aan de Corona-richtlijnen van kabinet, RIVM, gemeente en NHV.

Alle jeugdtrainers hebben een uitgebreide protocol-instructie ontvangen, aanvullend op het Protocol Handbal Breedtesport vanuit het NHV. Hierin worden specifieke instructies gegeven, bijvoorbeeld hoe om te gaan met trainingsmaterialen, gebruik van bescherming- en desinfectiemiddelen en EHBO. Voor trainingen van jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar zijn vanzelfsprekend verschillende instructies.
De gezondheid van spelers én trainers staat hierin boven alles!

Wat belangrijk is om te weten voor sporters en hun ouders:

– Het sportcomplex is gesloten, alleen de buitenvelden zijn in gebruik. Douchen was sowieso al niet toegestaan en ook Sportcafé De Bruijnerie blijft voorlopig nog gesloten. Ook de kleedkamers en toiletten zijn dus niet in gebruik.

Ouders en toeschouwers mogen niet het sportcomplex betreden. De kinderen die niet zelfstandig kunnen reizen worden bij het toegangshek opgewacht door de trainers en kunnen daar ook weer opgehaald worden.

– Trainingen zijn niet aansluitend of overlappend. Tussen einde en start zit 15 minuten wisseltijd.

– Er is altijd een Corona-coördinator aanwezig als er trainingen van tennis of handbal plaatsvinden. De instructies van de Corona-coördinator zijn leidend.

– Lees ook deze informatie voor sporters vanuit NOC/NSF!


Sportpark gesloten tot 28 april

Tot en met 28 april blijft het Ruud van der Geest Sportpark, inclusief Sportcafé De Bruijnerie, gesloten.

Er mogen geen sportactiviteiten of andere bijeenkomsten plaatsvinden. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop.

Nadere informatie over geplande bijeenkomsten zoals de algemene ledenvergadering en traditionele seizoensafsluiting volgt zodra er meer bekend wordt over de periode na 28 april.


Handbalcompetitie 2019/2020 beëindigd

Het kabinet heeft tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen tot 1 juni 2020 afgekondigd. Iedereen in Nederland wordt door deze maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook onze handbalactiviteiten.

Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties.

Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben.

Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden. 

Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.

Hier vind je de verdere consequenties voor de verschillende competities en (eind) toernooien.

Bron: NHV


Jantje Beton Collecteweek

Woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 maart doet De Blinkert mee aan de Jantje Beton Collecteweek!


SV De Blinkert zoekt handbaltrainer-coach voor Herensenioren

De Blinkert uit Haarlem is op zoek naar een trainer-coach voor het seizoen 2020/2021 voor de Herensenioren.

HS 1 speelt in het seizoen 2019/2020 in de landelijke Hoofdklasse D. HS 2 speelt in de 1e klasse Noord-West. Uit een groep van circa 25 spelers worden beide teams samengesteld, waarbij in HS 1 de nadruk meer ligt op prestatie en bij HS 2 meer op recreatie.

In HS 1 wordt momenteel gebouwt aan een nieuwe selectie waarin voormalige A-jeugd spelers ingepast worden. Vanwege deze “transformatie” is de doelstelling voor het lopende seizoen handhaving in de Hoofdklasse D, om van daaruit weer te kunnen groeien. Dat lijkt ook te gaan lukken! In HS 2 speelt een mix van liefhebbers van de handbalsport en roulerende spelers t.b.v. de “transformatie” van HS 1.

De Blinkert beschikt over een eigen sportcomplex, wat gedeeld wordt met Tennisvereniging Kontakt. In het complex bevindt zich het gezellige sportcafé De Bruijnerie.

De Herensenioren trainen op dinsdag- en vrijdagavond. Een vrijwilligersvergoeding is bespreekbaar.

Ben – of ken jij – de geschikte persoon? Mail menno@svdeblinkert.nl of mobiel 06-401 99 561


Sinterklaasfeest

In 2019 komt Sinterklaas ons ook weer bezoeken! Deze grote kindervriend heeft handbalvereniging De Blinkert en tennisvereniging Kontakt laten weten dat hij ons ook dit jaar met een bezoekje wil verblijden. Dat laten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen.

Alle leden en kinderen maar ook (klein)kinderen van leden van 4 tot en met 8/9 jaar zijn welkom op woensdag 27 november  2019 in onze sporthal van 16.00 – 18.00 uur. De kinderen mogen zich hier om 15.50 uur melden. Wij verzoeken de ouders om de sporthal te verlaten tot de kinderen weer opgehaald worden. Zo blijft het voor ons en de kinderen overzichtelijk.

Als u nog een leuk verhaal over uw kind heeft, geef dit dan aan ons door via cj@tvkontakt.nl
Misschien dat Sinterklaas hier dan nog iets over kan vragen.

U kunt uw kind(-eren) opgeven voor 20 november via deze link of stuur een mailtje met de gegevens van het kind naar de jeugdcommissie via cj@tvkontakt.nl

Bij verhindering ontvangen wij graag op tijd een berichtje via cj@tvkontakt.nl

Wij hopen de kinderen allemaal te zien op 27 november!


Jan Zwerus G-Handbaltoernooi 6 oktober

Zondag 6 oktober a.s. vindt het jaarlijkse Jan Zwerus G-handbaltoernooi weer plaats. Dit is het toernooi van De Blinkert waar G-handbalteams vanuit heel Nederland aan deelnemen.

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt projecten om bij te dragen aan een structureel sportaanbod voor mensen met een beperking.

G-handbal is een teamsport bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, die niet rolstoelafhankelijk zijn.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die wíl sporten ook kán sporten en bewegen. Sporten is een leuke en ontspannen manier van vrijetijdsbesteding. Regelmatig bewegen draagt op allerlei manieren bij aan de gezondheid. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat wij denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen, waarin elkaar ondersteunen in het verbeteren van jouw vaardigheden en prestaties van groot belang is. Handbal is een echte teamsport!

Wij trainen op de woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur op Sportpark Ruud van der Geest, in de zomermaanden buiten op het veld en in de wintermaanden in de sporthal.

Op dit moment spelen de G-teams in toernooicompetitie. Ongeveer iedere maand wordt er een toernooi gespeeld. Deze toernooien zijn gezellige en sportieve aangelegenheden, waarbij het motto “meedoen is belangrijker dan winnen!” centraal staat.


Trainingstijden veld

De trainingstijd op het veld zijn bekend. Vanaf vrijdag 6 september trainen de herensenioren wekelijks om 21:00 in de zaal ter voorbereiding op de start van de hoofklasse-competitie. Per oktober komt hier ook de dinsdagavond om 20:30 bij.


Heren oefenen in de zaal tegen Travelbags/HV Zwolle

Zondag 15 september beginnen de Herensenioren de voorbereiding op het zaalseizoen met een oefenwedstrijd tegen Travelbags/HV Zwolle. De wedstrijd begint om 15:00 in de Ruud van der Geest Sporthal.