CSV Jeugd toernooi in beeld.

Aan de start van de veldcompetities, op een in eerste instantie regenachtig uitziende zondag, organiseerde handbalvereniging CSV uit Castricum een veld toernooi voor zowel de jeugd- als senioren teams.

Voor dit toernooi heeft onze vereniging maar liefst 7 jeugdteams als deelnemers kunnen inschrijven. Vanaf de jongste F-jeugd tot de categorie A-jeugd waren aanwezig. Gedurende de gehele dag waren dan ook onze clubkleuren actief te vinden op de sportvelden. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet al te best waren hebben we geen moment het idee gehad dat het zou kunnen gaan regenen. 3 van onze teams sloten uiteindelijk het toernooi met een beker af.

Tijdens het spelen van de wedstrijden zijn er door ouders foto’s gemaakt welke hieronder te bekijken zijn. Foto’s zijn ook eventueel per team terug te vinden op de pagina’s van de teams vanuit het hoofdmenu

D-Jeugd

D-jeugd (11-12 jaar)

Bij de D-jeugd wordt voor het eerst in de jeugd gespeeld met 6 veldspelers en een vaste keeper, Alle spelers worden flink doorgewisseld zodat elk kind zo veel als mogelijk ervaring op kan doen. Net als in de E-jeugd vinden de wedstijden plaats op een groot veld maar wordt er afscheid genomen van de doelverlagers. Hierdoor heeft een doel dezelfde afmetingen zoals we zien bij het volwassen handbal.

Naast op de eigen helft mag vanaf de D-jeugd worden verdedigd op het gehele veld en dus ook op de helft van de tegenstander. het is de bedoeling om 1 op 1 te verdedigen waarbij de speler zowel de eigen aanvaller, de bal en het spelverloop in de gaten moeten houden.

Bij de D-jeugd wordt gespeeld met een grotere bal namelijk een harde bal met de maat 1. Ook komt de shoot-out in deze leeftijdscategorie te vervallen deze maakt plaats voor een 7-meter worp. Er worden na afloop geen 7-meter worpen genomen.

Hoe ziet de aanval van de D-jeugd eruit?

Hoe ziet de verdediging van de D-jeugd eruit?

E-Jeugd(9-10 jaar)

E-jeugd (9-10 jaar)

Bij de E-jeugd veranderd de spelwijze waarop handbal gespeeld wordt zodat het iets meer lijkt op het handbal door volwassenen beoefend wordt. Zo zien we bijvoorbeeld dat de jeugd op een groot veld spelen mag. De doelen worden nog wel door een doelverlager verkleint naar een afmeting van 3 meter bij 1 meter 60 hoog maar neemt de afstand vanaf de cirkel toe naar 6 meter.
De zachtere bal die bij de F-jeugd gebruikt is wordt vervangen door een harde bal met de maat 0, hebben de teams zowel aanvallend als verdedigend een gelijk aantal spelers omdat er gespeeld wordt met een vaste keeper met een ander kleur shirt(of hesje).

Aanvallen en verdedigen vindt nog steeds op één speel helft plaats, het is nog niet toegestaan om de bal op de helft van de tegenstander te onderscheppen. wanneer de tegenstander wel op de helft komt van de verdediging is het mogelijk de bal te onderscheppen wanneer deze wordt overgegooid door het aanvallende team.

Na de wedstrijden worden er nog steeds shoot-outs genomen, deze shoot-outs vinden ook plaats wanneer een een fout in de verdediging plaatsvindt welke bij oudere categorieën zouden worden bestraft met een 7-meter worp.

Overtredingen vinden in deze categorie nog niet plaats, er is namelijk bij het begaan geen intentie of opzet om een overtreding te maken maar met ongelukken, onvoldoende kennis of enthousiasme.

Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken!

E-jeugd spelvorm aanvallen

E-jeugd spelvorm verdedigen

Meer informatie over de E-jeugd is te vinden op Handbal.nl

Je wilt lid worden?

Leuk dat je interesse toont voor de handbalsport, je kunt hieronder een keuze maken hoe je jezelf kunt aanmelden.

Als Proeflid

Als proeflid bieden wij jou de mogelijkheid om vrijblijvend een aantal keren mee te trainen met een team dat bij jou past.

Als Bondslid

Als bondslid heb je naast de mogelijkheid om mee te trainen de mogelijkheid om competitiewedstrijden op zowel landelijk als breedtesport niveau mee te spelen,